Dorpsmuntje in Belfeld om lokaal kopen te stimuleren

Limburger.nl

Dorpsmuntje in Belfeld om lokaal kopen te stimuleren
Media
Artikelcode3-11-2021
0 ster(ren) met 0 review(s) Schrijf een review


Dorpsmuntje in Belfeld om lokaal kopen te stimuleren

© Stichting Dorpsmuntje Belfeld

Belfeld - Consumenten in Belfeld kunnen sinds maandag 1 november een deel van hun lokale inkopen betalen met een speciaal dorpsmuntje. Het initiatief moet de Belfeldse consument inspireren zo veel mogelijk lokaal te kopen.
Iedere deelnemende ondernemer heeft bepaalde aanbiedingen waarmee de consument dorpsmuntjes kan verdienen. Bijvoorbeeld door een munt mee te geven bij een aankoop van een minimaal bedrag of van een bepaald product of bepaalde dienst. Iedere munt vertegenwoordigt een waarde van 1 euro.

Leefbaarheid onder druk
Op 28 juli ontvingen Belfeldse ondernemers een brief van Stichting Dorpsmuntje Belfeld waarin het plan werd aangekondigd. Die brief begon met het benoemen van een probleem en daarmee de aanleiding om de munt te introduceren: ‘De leefbaarheid in ons geliefde Belfeld staat steeds meer onder druk, mede door de zuigkracht van grote webwinkels, winkelcentra, outletcentra, retailcentra en de BTW- en accijnsverschillen aan onze oostgrens.’

Achter de stichting zitten drie bedrijven: Slijterij Salut, Bloembinderij Karel Smits en Jumbo Belfeld. Naast deze bedrijven doen nog vier andere ondernemers mee. Volgens Smits worden dat er binnenkort meer. „Van enkele bedrijven hebben we een mondelinge toezegging dat ze mee gaan doen.”

Reviews

Er zijn geen reviews beschikbaar in de huidige taal
Schrijf een review